Äventyrspark Rottneros_Piratflotten

Barnaktiviteter i Rottneros Park – Roligt för Hela Familjen

En rolig familjedag i parken

Ta med barnen till Rottneros Park för roliga aktiviteter och äventyr. Upptäck vår lekpark, badplats, barnvänliga områden och spännande utflyktsmål för hela familjen.

Äventyrspark Rottneros_Gunga Äventyrspark Rottneros_Piratflotten Äventyrspark Rottneros_Trampbil Äventyrspark Rottneros_Studskudde

Lekparken

Området består av två delar. Det första området barnen kommer till ligger gömt bakom ett grönt hus på höger sida i den långa björkallén i parken. Här finner du ett stort skepp att klättra runt i och flera spännande gungor och rutschkanor. Vi kan lova att det killar i magen när gungorna svingar högt mot skyn.Om du fortsätter neråt förbi Skeppet så kommer du till ännu fler attraktioner.

Du kan också ta en tur på piratflotten, köra trampbil, hoppa studskudde, klättra i klätterställningar plus en massa andra roliga upptåg.

En picknick-korg, lite pengar till glass från glasskiosken, badkläder och en massa energi är ingredienser för flera timmars underhållning för stora som små.

img_4545

Bada i Rottneros Park

Under varmare sommardagar (eller även svalare för den som inte är en badkruka) kan man unna sig en paus vid en av Värmlands vackraste badplatser. På vägen ner mot badplatsen sitter Nils Holgerssons skapare, självaste Selma Lagerlöf, och blickar ut över sin älskade sjö Löven (Fryken). Om inte badlusten infinner sig så är det ju alltid möjligt att ägna sig åt en av världens roligaste aktiviteter, ploppa stenar i sjön. Minnesvärda stunder skapas allt som oftast i det enkla.

Badplatsen är långgrund och ligger i en skyddad vik. Här finns gott om bord och bänkar, en grillplats och utrymme att breda ut en filt och lägga sig och lyssna på nåt sommarprat eller läsa en god bok. Varför inte nån av Selmas alla verk?

Rottneros Park_En kvinna med sitt barn

Utforska parken

Att upptäcka blommor och de insekter som de drar till sig brukar också vara populärt hos våra yngre besökare, och de olika idéträdgårdarna inspirerar till upptäckarglädje och lek. Även skulpturerna kan locka fram skratt och intresse. Det finns helt enkelt många familjevänliga upplevelser och vi kallar oss stolt för en av Sveriges barnvänliga parker.

Så kom på familjeutflykt till oss och skapa fina sommarminnen med och för barn och barnbarn!

Äventyrspark Rottneros_Studskudde

Förskolor och skolor – En dag i parken

Vad kan vara härligare än att avsluta vårterminen eller starta höstterminen med en dag i Rottneros Park? Här finns möjlighet att hålla egna utomhuslektioner, få en guidad visning i parken, och så finns förstås den stora lekparken! Hela parken bjuder på goda möjligheter till en lärorik, inspirerande och minnesvärd dag.

Om parken och områdeskarta

Upptäck vår fina park och dess fantastiska trädgårdar och skultpturer. Ta en fin parkpromenad i Rottneros och upplev en plats full av skrönor och historier, drömmar och visioner som längtar efter att berättas. För barnen finns det en fantastisk lekplats och blir du hungrig kan du alltid lägga ut picknickfilten på en av våra fina gräsmattor eller ta dig till vårt café för att handla lite fika. Efter promenaden runt Rottneros Parks trädgård så kanske det passar med ett bad på vår fina badplats. Ladda ner vår karta och upptäck Rottneros Park.

Barnfamiljerna tycker till

Jättebra för barn. Vår avsikt var att åka på en söndagsutflykt med barnen. Lukta på blommor och leka lite på piratskeppet vi hade sett på hemsidan. Döm av vår förvåning när äventyrslandet visade sig vara en underbar pärla (…) Det är inga problem att spendera en hel dag här… (
Citat från webben
För barnen finns flera lekplatser. Passar både små och stora barn.
Recension hämtad från http://www.barnsemester.se
Härligt barnvänligt!
Recension från http://www.barnsemester.se

Öppettider & Priser

Sagolika Sunne-Rottneros Park Garden Bil 01

Öppettider

Här hittar du information om våra öppettider på parken och cafét.

Sagolika Sunne-Rottneros Park Drone 02

Priser

Du betalar en entré för att komma in i parken och hela vår park är kontantfri. Det finns möjlighet att hyra skrinda om man skulle behöva.

Vanliga frågor
Får man grilla i parken?

Man kan grilla nere vid badplatsen. Badplatsen ligger nere vid sjön Fryken bakom Herrgården.

Får man gå in i herrgården?

Nej, det är privatbostad och där bor barnbarnsbarn till Svante Påhlson som skapade parken.

Får man ta hunden med sig in i parken?

Ja, det får man. Förutsatt att man håller hunden kopplad och att man plockar upp efter den. Påsar finns att få i entrén.

Får man vistas i parken efter stängningstiden?

Man kan vistas i Rottneros Park efter vår stängningstid förutsatt att man betalat entréavgiften.
Det finns en utgångssnurra vid entrén.