Trädgårdsfestivalen i Rottneros Park 16-17 juni 2018 kl. 10.00-17.00

Under Trädgårdsfestivalen inviger vi årets idéträdgårdar och odlingsprojektet "Mätt på en plätt".

Det blir utställare, guidningar och scenprogram med trädgård och odling som tema.

Bella Linde är lördagens moderator/konferencier och Sara Bäckmo håller föredrag under söndagen.

Bella Linde är frilansjournalist, författare och moderator med specialintresse för odling och självhushållning - och därmed en hållbar livsstil. Hon var en av programledarna för SVT:s "Sommartorpet". Varje månad skriver hon om sitt och andras odlarliv i tidningen Land.

Senast gav Bella ut boken "Rätt ur jorden - handbok i självhushållning" samt "Lilla grönsakslandet - odla skörda rätt", en odlingsbok för barn. Tidigare har Bella Linde även gett ut boken Zetas trädgård, en betraktelse över den fantastiska handelsträdgården i Huddinge utanför Stockholm. 

Mina bästa grönsaker - Föreläsning med Sara Bäckmo, Skillnadens Trädgård. 

Välkommen till en härlig inspirationsdag med grönsaksodling i fokus! Sara Bäckmo från Skillnadens Trädgård kommer till Trädgårdsfestivalen för att dela med sig av tips på sina allra bästa grönsaker, de som är roligast att odla, ger störst utdelning i köket och är bäst att odla under bistra årstider. Sara ger ett längre föredrag med paus för fika och mingel. 

Biljett till Saras föreläsning kostar 350 kr inkl. inträde till Trädgårdsfestivalen under söndagen. Antalet platser är begränsat och biljetter måste förbokas via magnus@rottnerospark.se. Observera att bokningen är preliminär tills betalning kommit in på bankgiro 5971-5961, ange ditt namn som referens.

Sara Bäckmo odlar köksträdgården Skillnadens Trädgård söder om Växjö i odlingszon 3. Här skördas mat till familjen under hela året. Trädgården kan vi följa bland annat i bloggen Skillnadens Trädgård, som är nordens största trädgårdsblogg.

     

 

Skördefesten 2 september

Sista dagen för säsongen njuter vi av årets skörd.

Mer info kommer under vår och sommar  

                 

 

Kulturveckan i Sunne 5-12 augusti 2018

 

Sunne Jaktmässa 3-4 augusti

Mässan innehåller de traditionella delarna som idag dominerar befintliga mässor men man vill också attrahera morgondagens jägare. Jakt, hund, mat och underhållning gör Sunne Jaktmässa till något för hela familjen.

Läs mer om mässan på www.sunnejaktmassa.se

Program Trädgårdsfestivalen 2018

Med reservation för ändringar. Programmet uppdateras kontinuerligt.

Parkens öppentider under Trädgårdsfestivalen: 10-17 båda dagarna.

Utställare finns på plats längs hela björkallén båda dagarna.

Lördag 16 juni

11.00 invigning av årets idéträdgårdar. Konferencier: Bella Linde. Plats: Idéträdgårdarna

12.00 parkguidning. Samling vid entrén.

13.00 invigning av "Mätt på en plätt" med Bella Linde och Annelie Johansson. Plats: Plätten.

14.00-16.00 Scenprogram. Konferencier: Bella Linde. Plats: Scenen i Blomstergården. Teman: odling för självhushållning, odling för och med barn. 

Söndag 17 juni

11.00 Guidning "Mätt på en plätt" med Annelie Johansson. Plats: Plätten.

13.00-16.00 inspirationseftermiddag med Sara Bäckmo, Skillnadens Trädgård. plats: Spegelsalen. Obs: biljett till detta evenemang köps separat *

14.00-16.00 Musik vid scenen i Blomstergården.

16.45 Vinnare i festivaltävlingen utses. Plats: Entrén. 

Biljett till Saras föreläsning kostar 350 kr inkl. inträde till Trädgårdsfestivalen under söndagen. Antalet platser är begränsat och biljetter måste förbokas via magnus@rottnerospark.se. Observera att bokningen är preliminär tills betalning kommit in på bankgiro 5971-5961, ange ditt namn som referens.

Instagram

Facebook