Om parken

Rottneros Park är en unik skulpturpark i Sunne, Värmland, med sköna naturparker och nyskapande trädgårdsformgivning i en spännande kombination. Det är en plats full av skrönor och historier, drömmar och visioner som längtar efter att berättas.

Rottneros herrgård är Ekeby i Selma Lagerlöfs Gösta Berlings saga och det var så det hela började: med att visionären Svante Påhlson utformade ett Rottneros som kunde matcha sagans Ekeby. Det skedde i mitten av 1950-talet och nu är det vår uppgift att fortsätta förvalta och förädla det kulturarv som finns på platsen - och berätta om det med ord och visioner som blir intressanta för vår tid och för framtiden.

Det gör vi - genom ekologisk odling, spännande trädgårdsformgivning och med nyskapande skulptur som inslag i den historiska miljön.

Rottneros Park - Sagans Ekeby i Gösta Berlings saga.

Drömmen om Rottneros Park

Boken finns att köpa i butiken.

Sagt om Rottneros Park

"Fryksdalens natur- och landskapsvärden är redan kända med bygdernas vänliga sluttningar ned mot sjöarnas utsträckta ytor. Här finns outtömliga källor att ösa ur för den grönskande utveckling av det arv som Svante Påhlson en gång planterade på Rottneros."  -Lars Krantz

"Svante Påhlson var en man med många visioner som han satte i verket i Rottneros Park. Visserligen snudd på galenskap och överdåd men samtidigt nyväckt lust och ivriga drömmar."    -Hannu Sarenström                                                                                                - Det finns få parker av det här slaget i Sverige. Rottneros Park kan mäta sig med engelska parker...

- Har varit på bröllop för några år sedan men då fanns det inte tid att bese parken. Har sedan dess väntat på en dag för detta besök. 
Jag blev inte besviken. Skönt för kropp och själ att gå i denna vackra park...- En mycket positiv upplevelse i en välskött park...

- Jättebra för barnen (...) Äventyrslandet visade sig vara en underbar pärla...Läs gärna mer om vad våra besökare sagt!

 

 Larssons Plantskola

Larssons plantskola säljer sina fantastiska perenner i parken under sommaren. 

Film om Rottneros Park

Klicka på länken nedan för att se Länstyrelsens film om Rottneros Park som kulturmiljö i Värmland.

https://www.lansstyrelsen.se/varmland/besoksmal/kulturmiljoer-i-varmland.html

 

Trädgårdsfestivalen 13-14 juni är inställd 

Parken kommer att vara öppen som vanligt dessa dagar.

 

Sunne Jaktmässa 31 juli-1 augusti 

Säsongskort, ordinarie öppentider och priser gäller inte under jaktmässan. För mer info: sunnejaktmassa.se

 

Kulturveckan i Sunne 4-11 augusti 

 

Skördefesten  30 augusti

http://rottnerospark.se/evenemang

Inför besöket

Boka boendet

Passa på att boka ditt boende i Sunne redan idag inför ditt besök i Rottneros Park.

Hos Sagolika Sunne hittar du olika boendealternativ. →

Hitta hit

Mitt i ett Värmland fyllt av skrömt och knytt ligger Rottneros Park, en pärla för blomsterälskaren. Med den mörka skogen på ena sidan och den ljuvliga Fryken på den andra har skapats ett stycke park som i mångt och mycket överträffar det mesta. En park med blommor, skulpturer och vildmark.

Vägarna hit är många. Du kan komma hit med bil, buss eller tåg eller som Nils Holgersson, luftvägen med flyg till Karlstad eller Torsby.

Rottneros Park ligger strax söder om Sunne, Värmland, 65 km norr om Karlstad.

iPodguidning

Hyr en iPod och gå en egen guidning i egen takt. Upplevelsen av parken blir så mycket större genom att få en berättelse om vad du ser i parken. Kostar 25 kr/person

NÖJD-KUND-GARANTI

Om du inte är nöjd med iPod-guidningen får du pengarna tillbaka.

 

Instagram

Facebook