Light without borders

Om Light without borders

Med dans, berättande och modern teknik lyser Rottneros herrgård i Sunne upp i den spektakulära fasadshowen
Light without borders, lördagen 4 september 2021, kl 20.00

Videomapping och visuella effekter, synkroniserat med dans och berättande, bäddar för en magisk och spektakulär upplevelse!

Danselever från Sunne Kulturskola och teaterelever från Unga västanå berättar en värmländsk saga i samspel med den visuella projiceringen på herrgårdsfasaden. Med inspiration från Selma Lagerlöfs odödliga historier får sagan liv, klädd i nytt språk.

Nome kulturskole i Norge medverkar. Professionella dansare finns på scenen och införlivas dessutom i delar av projiceringen.

I Sunne befinner vi oss i sagans land där Rottneros herrgård är Ekeby i Selma Lagerlöfs Gösta Berlings saga (1891). Visionären Svante Påhlson såg i mitten av 1950-talet till att utforma ett Rottneros som kunde matcha sagans Ekeby.

Med föreställningen Light without borders förvaltas och förädlas kulturarvet i Rottneros Park,2021. Syftet med projektet är att genom moderna teknologier och samtida konst synliggöra kulturarvet för vår tid och för framtiden.

Föreställningen visades i en tappning i Nome i Norge i april och nu i en ny i Sunne, inom ramen för det internationella kulturutvecklingsprojektet Cupido.

Cupido: Interreg VB North Sea Region Programme

Bilder

Instagram

Facebook