Nils Holgerssons äventyrspark

Välkommen till Värmlands bästa lekpark! Nils Holgerssons äventyrspark är ett paradis för barn mellan 2-11 år. Området består av två delar. Det första området barnen kommer till ligger gömt bakom ett grönt hus på höger sida i den långa björkallén i parken. Här finner du ett stort skepp med flera spännande gungor och rutschkanor. Om du fortsätter neråt förbi Skeppet så kommer du till ännu fler attraktioner.

Här kan du t.ex. köra bil på bilbanan (kostar 10kr, betalas med mynt) eller ta en tur på piratflotten, hoppa studskudde plus en massa andra roliga upptåg. Obs! Linbanan gåsen finns inte längre kvar. Vår senaste attraktion är Gösta Berlings saga där du träffar Gösta Berling, och kan klättra i Gurlitta klätt.

Barnfamiljer brukar stanna i denna fantastiska lekpark i flera timmar.

Öppettiderna hittar du här!

Barnfamiljer tycker till

- Jättebra för barn. Vår avsikt var att åka på en söndagsutflykt med barnen. Lukta på blommor och leka lite på piratskeppet vi hade sett på hemsidan. Döm av vår förvåning när äventyrslandet visade sig vara en underbar pärla (...) Det är inga problem att spendera en hel dag här... (Recension plockad från webben.)

- För barnen finns flera lekplatser som kallas för äventyrspark. Passar både små och stora barn... (Recension hämtad från http://www.barnsemester.se)

- Härligt barnvänligt! (Recension från http://www.barnsemester.se)

Fler vackra ord om Rottneros Park hittar du här!

Bada i Rottneros Park

En av Värmlands vackraste badplatser finns i Rottneros Park. Från Herrgården, rakt österut ner mot sjön, går en promenadväg till Strandparken. På vägen ner passeras Selma Lagerlöf-statyn där hon sitter och blickar ut över sin älskade sjö Löven (Fryken).

Badplatsen är en långgrund och skyddad vik. Här finns gott om bord och bänkar, samt en grillplats.

Skolklasser

Skolklasser i Rottneros Park

Innan sommarlovet startar väljer många förskolor och skolklasser att besöka Rottneros Park. Här finns en av  Värmlands bästa lekparker och platsen är perfekt för en utflykt.

Äventyrsparken med Klätterskeppet, klätterskogen, studskudde och elbilar. Grillplats nere vid sjön där det också går att bada. Picknickplatser överallt. Sköna parkrum med vackra växter och intressanta skulpturer. Här finns allt det som behövs för den perfekta skolutflykten. Och år efter år kommer de tillbaka - det måste betyda att de gillar oss!

Skoldag i parken

Tillsammans med pedagoger på Klarälvdalens Folkhögskola vill vi ge alla skolor chansen att testa något unikt. Läs mer under rubriken Klassrum utan väggar genom att klicka på Ladda ner PDF till höger.

Klassrum utan väggar

Ladda ner PDF

Instagram

Facebook