Lekparken

Välkommen till vår stora lekpark, ett paradis för barn mellan 2-11 år. Området består av två delar. Det första området barnen kommer till ligger gömt bakom ett grönt hus på höger sida i den långa björkallén i parken. Här finner du ett stort skepp med flera spännande gungor och rutschkanor. Om du fortsätter neråt förbi Skeppet så kommer du till ännu fler attraktioner.

Här kan du ta en tur på piratflotten, köra trampbil, hoppa studskudde, klättra i klätterställningar plus en massa andra roliga upptåg. 

Barnfamiljer brukar stanna i denna fantastiska lekpark i flera timmar.

Öppettiderna hittar du här! 

 

 

Barnfamiljer tycker till

- Jättebra för barn. Vår avsikt var att åka på en söndagsutflykt med barnen. Lukta på blommor och leka lite på piratskeppet vi hade sett på hemsidan. Döm av vår förvåning när äventyrslandet visade sig vara en underbar pärla (...) Det är inga problem att spendera en hel dag här... (Recension plockad från webben.)

- För barnen finns flera lekplatser. Passar både små och stora barn... (Recension hämtad från http://www.barnsemester.se)

- Härligt barnvänligt! (Recension från http://www.barnsemester.se)

Fler vackra ord om Rottneros Park hittar du här! 

 

 

Bada i Rottneros Park

En av Värmlands vackraste badplatser finns i Rottneros Park. Från Herrgården, rakt österut ner mot sjön, går en promenad-väg till Strandparken. På vägen ner passeras Selma Lagerlöf-statyn där hon sitter och blickar ut över sin älskade sjö Löven (Fryken).

Badplatsen är en långgrund och skyddad vik. Här finns gott om bord och bänkar, samt en grillplats.

 

Förskolor och skolor

En dag i parken

Vad kan vara härligare än att avsluta vårterminen eller starta höstterminen med en dag i Rottneros Park? Här finns möjlighet att hålla egna utomhuslektioner, få en guidad visning i parken, och så finns förstås den stora lekparken! Hela parken bjuder på goda möjligheter till en lärorik, inspirerande och minnesvärd dag. 

 

 

       

Instagram

Facebook